torstai 17. syyskuuta 2015

It's over now

Moikka!

Kisakesä 2015 on nyt viikonlopun maastoviestien jälkeen takana, huh. Vaikka en ehkä kehuisi tätä parhaaksi kaudekseni, niin kivaa mulla ainakin oli! Hirveästi uusia juttuja, kavereita, kokemuksia ja kisamatkoja. Muutama onnistuminenkin mahtui muuten aika aneemiseen kauteen, ja niihin oon tyytyväinen! Se täydellinen juoksu ja onnistuminen jäi tällä kaudella toteutumatta, mutta kyllähän näitä kesiä vielä tulee. Pettymyksiä tuli kyllä huomattavasti enemmän kuin onnistumisia, enkä täysin tyytyväinen oo oikestaan yhteenkään juoksuun tällä kaudella. Hirveästi enemmän ois ollut annettavaa ja jätettävää radalle, mutta kesä tuli ja meni ja siitä sisuuntuneena treenaamaan ens kauteen!
             Mä tässä ihan huvikseni laskin, että moneenko prosenttiin kisoista oon ollut tyytyväinen tällä kaudella. Yhteensä juoksuja oli 29 (+viestit), joista tyytyväinen olin vain 24%:iin. Semmosia juoksuja, joihin en ollut tyytyväinen ja jotka menivät omasta mielestä huonosti, tai jäi paljon parannettavaa, oli 45%, ja ihan ok juoksuja, joissa oli paljon hyvää ja huonoa, oli 31%. Ei ehkä ihan onnistuneen kauden prosentit, haha. Toki myönnän, että oon tosi kriittinen ja joskus ehkä liiankin raaka itelleni ton suhteen, mutta tossa nyt kuitenkin tulos siitä, mitä ite ajattelen tästä kaudesta.
           
Tämä kuva kuvaa täydellisesti mun fiilistä monen kisan jälkeen kesän aikana, heh.

Okei, äskesistä puheista huolimatta tää kausi on ollut ihan mahtava. SM-pronssi ja SM-hopea, piirinennätys, piirin- ja aluemestaruuksia, ekat SM-ottelut ja pari A-rajaa oikestaan vieraissa lajeissa. Yleisurheiluripari Kuortaneella, Jämsän kestävyysjuoksukarnevaalit, eka kisareissu ulkomaille ja lähes poikkeuksetta joka viikonloppu eri puolella Suomea kisaamassa! Jälleen kerran oon oppinut ihan hirveesti, mostly kantapään kautta, ja tästä on tosi hyvä jatkaa. Sain ihan törkeesti uusia kavereita, enkä voi tarpeeks ees kertoo miten kokemusrikas kesä mulla oli. Kiitoskiitoskiitos kaikille, jokaikiselle, joka autto tekeen tästä ihan omanlaisensa kisakauden, jota en varmasti tuu ikinä unohtaan! Kiitos!

TOP 3 SAAVUTUKSET:
  1. SM-viestit. Kyllä, SM-viestien 4x300m ankkuriosuus onnistu itellä tosi hyvin. Se oli oikestaan sellanen juoksu, joka mun kaikista kesän kisasuorituksista ansaitsis Vuoden onnistuminen -tittelin. Juoksu kulki hyvin, ja ekaa kertaa alitin 40 sekunnin rajan videolta mitatulla ajalla 39,80!
  2. SM-kisat - kaks mitalia suomenmestaruuskisoista on semmonen asia mihin todellakin oon tyytyväinen. 
  3. Piiriottelun kulta, ja samalla Etelä-Pohjanmaan T15-sarjan piirinennätys nelkulla! Aika 58,15 paransi vissiin 20 vuotta vanhaa ennätystä yli puolella sekunnilla, joten tää on oli ehdottomasti yks kesän ykkösjutuista. Ärsyttävän lähellä oli kyllä 58 sekunnin alitus, mutta ens kaudella sitten. 

TOP 3 KOKEMUKSET:
  1. Kisareissu Viroon ja Latviaan, oli ihan huippukivaa päästä mukaan. Hurjasti kaikkea uutta tuli koettua, ja voin vaan toivoo et pääsen vielä joskus uudestaankin.
  2. SM-ottelut. Näitä taisin hehkuttaa edellisessä postauksessa jo ihan tarpeeksi, mutta silti, tykkäsin kisaamisen rentoudesta ja hyvästä kisahengestä Huittisten otteluissa. 
  3. Jämsän kestävyyskarnevaalit! Nää on joka vuosi alkukesän kohokohta kisojen puolella, ja erityisesti nyt kun tutustuin hirveesti uusiin tyyppeihin, en malta oottaa ens vuoden leiriä.
Ihan vaan selkeyttääkseni, TOP 3 -hässäkät ei ollu järjestyksessä, koska niiden järjestykseen laittaminen ois ollu oikeesti mission impossible. 



Sen verran toi mun tekstin otsikko "It's over now" valehtelee, että ihan vielä ei kisakausi oo täysin ohi. Tää viikko on ollut vielä täyspainonen normi treeniviikko, ja viikonloppuna Kuortaneen maastofinaalissa starttaan kauden kaks viimestä starttia 10x1000m viestissä ja sprinttiviestissä Lotan kanssa. Kyllä alkaa jo aika väsy olla, ylimenokausi on todellakin tervetullut. Paitsi fyysisesti, myös psyykkisesti viikoittainen kisaaminen ja täysillä vetäminen alkaa väsyttää. Viikonlopun jälkeen pidän pari viikkoa täysin juoksutaukoa, hoidan liikunnan jollain muulla tavalla ja panostan erityisesti lihashuoltoon. Sitten vaan uuteen harjotuskauteen, ens kesänä räjähtää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti